Katon kunto­tarkastukset

Katon tarkastukset ovat merkittävä osa rakennuksen kunnossapitoa

Katon kunto on yksi tärkeimmistä rakennuksen turvallisuuteen ja arvon säilymiseen vaikuttavista tekijöistä.

Säännölliset, keväisin ja syksyisin toteutettavat katteiden ja läpivientien tarkastukset varmistavat, että kattosi pysyy parhaassa mahdollisessa kunnossa ja suojassa esimerkiksi pitkään piileviltä kosteusvahingoilta.

Suunnitelmallisilla tarkastuksilla voit välttyä ikäviltä yllätyksiltä ja säästyä suurilta kuluilta. Me Salon Teollisuuskatot Oy:ssä suoritamme vuosittain lukuisia tarkastuksia katteista läpivienteihin ja vesivahinkotarkastuksiin. Tarkastuskäynnin yhteydessä voimme hoitaa myös sammaleenpoiston ja kiireelliset pikkupaikkaukset – varmistetaan yhdessä kattosi tarkoituksenmukainen kunto ja tarvittavat jatkotoimenpiteet.
 
 

Katteiden tarkastukset

Katteen tarkastus on ensimmäinen askel kohti kattosi pitkäikäisyyden varmistamista. Kate suojaa kotiasi erilaisilta sääolosuhteilta, kuten sateelta, lumelta ja auringon UV-säteilyltä. Säännöllinen tarkastus auttaa havaitsemaan ajoissa pienet vauriot, jotka voivat ajan myötä kehittyä suuremmiksi ongelmiksi.
 
 

Mitä ottaa huomioon?

  • Halkeamat ja vauriot: Katemateriaalit (kuten tiilet tai kattohuovat) tarkastetaan mahdollisten halkeamien, lohkeamien, irtoamisien tai muiden vaurioiden osalta.
  • Sammal: Sammaleen kasvu voi aiheuttaa kosteuden kerääntymistä, mikä saattaa johtaa rakenteellisiin vaurioihin.
  • Vuotojäljet: Sisäkatto ja seinät tarkastetaan mahdollisten vuotojen varalta.
  • Räystäät ja vesikourut: Räystäiden ja vesikourujen puhtaus, sekä mahdolliset tukokset tarkastetaan. Lisäksi varmistetaan saumojen kunto ja tehdään mahdollisia tiivistyksiä.

Läpivientien tarkastukset

Katon läpiviennit, kuten savupiiput, ilmanvaihtoputket ja antennit ovat vesivahinkojen syntymisen kannalta kattosi heikoimpia lenkkejä. Näiden alueiden tarkastus on kriittistä, sillä läpivientien tiivistykset voivat ajan myötä heikentyä aiheuttaen vuotoja ja vesivahinkoja.
Mitä ottaa huomioon?

  • Savupiiput ja hormit: Tarkastetaan mahdollisten halkeamien varalta.
  • Kattokaivot: Varmistetaan, ettei niissä ole tukoksia.
  • Antenni- ja piipunhatut: Tarkastetaan, ovatko antenni- ja piipunhatut paikoillaan ja ehjiä.

Säännöllisillä tarkastuksilla vältyt isoilta ja ikäviltä yllätyksiltä 

Kattotarkastukset ovat välttämätön osa kodin kunnossapitoa ja arvon säilyttämistä. Säännöllinen katteen ja läpivientien tarkastus sekä vesivahinkojen ennaltaehkäisy takaavat, että kattosi suojaa kotiasi tehokkaasti myös jatkossa.

Älä odota ongelmien kasautumista – huolehdi kattotarkastuksista ja nauti mielenrauhasta tietäen, että kotisi on suojattu.

 

Ota yhteyttä ammattilaiseen ja varaa kattotarkastus jo tänään – me Salon Teollisuuskatot Oy:n asiantuntijat olemme täällä sinua varten.